zaterdag 28 maart 2015

Chili Con Carne.

In het verleden maakte ik Chili Con Carne uit een pakje, lekker en makkelijk. Eigenlijk gebruikte ik voor al dit soort gerechten een kant en klaar pakje van Honig of Knorr. Je doet er de voorgeschreven hoeveelheid vlees in met een beetje verse groenten en in no time staat er een smakelijke maaltijd op tafel.
Ik dacht dat er niet zo veel mis was met die kruidenmixen, maar de laatste tijd hoor je steeds meer over teveel zout en/of teveel suiker in veel kant-en-klaar producten. Dan hebben we het nog niets eens over E-nummers.

De laatste jaren maak ik de Chili Con Carne zonder kruidenmix klaar, erg lekker.
De ingrediënten koop ik voordelig bij Lidl.
Hier is het recept:



Chili Con Carne voor 4 personen.

Nodig:
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 600 gram groenten als prei, ui, paprika, tomaten, fijngesneden
- eventueel klein blikje ananas, uitgelekt
- 200 gram chorizo in plakjes
- 125 gram magere spekreepjes
- 1 blik bruine bonen, uitgelekt
- 1 blik kidneybonen, uitgelekt
- 1 blikje maïs, uitgelekt
- 140 gram tomatenpuree
- tabasco
- peper en zout
- 2½ dl. warm water

Neem een braadpan en bak de chorizo en de spekreepjes in 5 minuten uit. Schep ze uit de pan en houd ze apart.
Bak groenten, knoflook en evt. ananas 3 minuten omscheppend in het vet.
Voeg chorizo, spek, bonen en maïs toe.
Voeg water en tomatenpuree en een beetje tabasco toe.
Breng eventueel op smaak met zout en peper.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten